Magic Help For Life.

Gratis hulp bij inzicht op het leven en meer .

                                                    Adem 

 

 

Onze eerste levensbehoefte is adem.
Zonder zijn we mors dood hihi....bestaan we niet.
Er is dus zonder adem geen leven mogelijk voor ons.
Onze adem geeft ons terwijl we leven zooooo veel!!
Als we bewust zijn wat onze ademhaling allemaal geeft is het heel bijzonder.
Als we er bij stil staan geeft het ons rust en ontspanning wanneer we dat nodig hebben.
Opluchting wanneer we diep in ademen.
Nadien slaken we vaak een zucht.
 
Het kan ons diep begeleiden naar ons binnenste zodat onze gedachten er nauwelijks zijn......behalve vredige rust en stilte!
Heerlijk kunnen we dan genieten van totale ontspanning in ons lichaam en het besef dat we een zijn met onze omgeving ontstaat bij oefening.
 
Door regelmatig bewust stil te staan bij onze ademhaling worden we bewust hoe we bezig zijn met de dingen van alle dag.
Doen we de dingen ontspannnen of jagen we ons zelf op..of erger nog zijn we super gestrest.
 
Onze adem helpt ons op ons levenspad en kan ons bewuster en wijzer maken. ( zie meditatie en bewegen).
 
Door gebruik maken van je adem kan je ook letterlijk alle negatieve gedachten, gevoelens en emoties afvoeren en transformeren in een wenselijke positieve zijn toestand.

Gouden tip;

Hierbij is je voorstellen dat je het goud oranjeachtige zonlicht door je hart inademt een methode om makkelijk jezelf op te laden en uit je denkprocessen te komen. Klinkt misschien raar maar probeer maar hoe geweldig dit werkt. 

Adem kun je ook bewust leren gebruiken om je intuïtie te verbeteren en oude beperkende gedachten en gedrag te veranderen. Wanneer je inademt naar je ki-punt, Chi of zielsverbinding ( je kunt die voelen als je een hand onder je navel legt , tel 3 vingers naar beneden, even kuchen en dan kun je het punt voelen) voel je buik uitzetten …en bij het uitademen laat je de adem door je hart naar buiten gaan. Dit stopt je denkprocessen en helpt je om andere gedachten en gedrag eigen te maken. Wil je leren werken met de kracht van ki kun je boeken lezen van Hans Peter Roel die daar ook workshops over geeft.
 
Adem regelmatig bewust, soms diep in en uit .....maar wees in ieder geval bewust van je adem en ga regelmatig even checken bij je adem hoe het met jezelf gaat.
Je adem brengt je ook weer terug naar je natuurlijke levensritme als je goed luistert!
 
Oefen dagelijks 2 keer met diep in en rustig uit ademen en dat 30 tot 40 keer. Doe dat niet op plaatsen waar het gevaarlijk is om flauw te vallen. Dus luister goed naar je lichaam en forceer niets. Doe niet stoer. Je kunt ook 7 keer diep in en rustig uitademen waarmee je je lichaam en geest enorm vitaliseert. 
Als je dan ook nog gezond en met plezier beweegt en volwaardige voeding eet wordt je 2 keer zo krachtig zowel fysiek als mentaal. 

De meest wonderlijke manier van je adem gebruiken is toch wel die door je hart ademen en het liefst visualiserend dat je (zonnegoud )licht in ademt. Het geeft snel rust en je komt helemaal tot jezelf. Luister goed naar wat er allemaal in je gebeurd en naar de omgevingsgeluiden. Door deze acties kom je direct los van je denken..,dus uit je hoofd. Dus gewoon met intentie ongeveer ter hoogte van je hart dat zich zo'n beetje tussen je borsten bevind  zowel (voor mannen als vrouwen)goudlicht inademen. Ook kun je ademen net boven je schaambeen en het midden van je buik naast door je hart ademen. Zo maar even 3 mogelijkheden extra naast je mond en neus.  Besef ook dat je huid een ademend orgaan is waardoor je dus overal zuurstof kan binnen laten.Speel ermee. Voel hoeveel extra ruimte er in je lichaam voelbaar wordt. Jo dat kan je een hele ander kijk geven op het mens zijn en bewustzijn.

 


                                www.artofliving.nl 


                            ademwerk met  David Elliot , Scott Schwenk-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


  Wim Hof – Koud kunstje

  en Innerfire workshop

http://www.wimhofmethod.com/