Magic Help For Life.

Gratis hulp bij inzicht op het leven en meer .

Perfectionisme 

De wereld draait door is voor veel mensen een bekend televisieprogramma. We willen steeds meer presteren, steeds meer hebben, alles moet steeds sneller, we willen alles onder controle hebben, alles moet perfect zijn. 

We kunnen onszelf simpel de vraag stellen wat is perfect?

Wanneer we onze eigenheid kunnen uitdrukken met al onze unieke talenten en uniek emotionele zijn, onze basisbehoeften voldaan worden en emotioneel daardoor in balans zijn, leuk werk, leuke school,hobby's,bewegingsvormen, sociale contacten en activiteiten, ontspanning, een fijne plek om te wonen en genoeg voedsel hebben dan is dat perfect. Van alles wat. Natuurlijk is en blijft het leuk om te dromen en wensen te hebben....., maar wel vanuit tevredenheid met alles wat je al hebt dat is perfect én gelukkig zijn. Perfect is juist dat je niet perfect moet/hoeft te zijn......,maar kan  en durft te zijn zoals je bent! Natuurlijk is het wel belangrijk om aan die dingen in je gevoelsleven te werken waar je echt last van hebt. Jijzelf en of anderen. En nee we kunnen het niet iedereen het naar de zin maken. We kunnen ook niet met iedereen bevriend zijn.We kunnen wel zo goed mogelijk ons best doen en goede intenties hebben. Dat is genoeg. 

 

De media laat ons vaak de indruk krijgen dat het hebben van vakantie (s) waar dan ook, de nieuwste auto, smartphone, tablet, designmeubel, merkkleding, die topjob, alle ballen in de lucht houden, de plekken waar je heen moet, nou ja noem maar op nodig is voor het perfecte geluk. Laat je niet gek maken! 

Voldoe simpel aan je diepe basisbehoeften en dan weet je dat het perfect is voor jou. Wat men ook van je verwacht, denkt of zegt. kies voor je harte wensen en bewaak je grenzen.

Wanneer je uit balans raakt doordat je alles maar in de hand wilt houden en niets kan laten vallen, dan wordt perfectie in de verkeerde vorm destructief.Doe dan gewoon wat minder je best en laat wat taken vallen zodat je weer in een lekkere flow komt.