Magic Help For Life.

Gratis hulp bij inzicht op het leven en meer .

                                               Synchroniciteit


Volgens de Zwitserse psychiater en psycholoog Carl Gustav Jung zijn het betekenisvolle toevallige processen. Jung ontdekte dat er vaak merkwaardige parallellen waren bij zijn patiënten in bijvoorbeeld dromen, ziektebeelden en ervaringen.

Toeval bestaat niet was zijn ontdekking. Hij vond een duidelijke samenhang van processen die hij niet kon verklaren. 

Door mijn ontdekkingsreis in de wereld van de spiritualiteit ontdekte ik snel dat we wegwijzers aangereikt krijgen door  Who knows who???.....The big mysterious Universe? 

Wonderlijke ervaringen ontstonden toen ik me meer ging verdiepen in vragen om hulp aan het Universum d.m.v. gewoon vragen en vertrouwen dat het ook gebeurd.

Toevalligheden vonden plaats zoals bijvoorbeeld langs pratende mensen lopen waarvan je een zinnetje opvangt uit het gesprek wat deze mensen voeren, wat me inzicht gaf in de vraag waar ik op dat moment mee bezig was. Mijn oog viel regelmatig zomaar uit het niets op een stukje tekst op een reclame bord , een liedje op de radio voegde wat toe aan de oplossing die ik zocht, al zappend niet gepland een tv-programma zien wat je verder brengt, een boek wat je verder brengt, de drang om ergens onverwacht heen te willen, spontane ingevingen, ideetjes etc.. Alle toevalligheden kunnen je positieve wegwijzers geven, wondertjes , maar zeker ook waarschuwen voor verkeerde keuzes.

 Zo helpt het Universum je werkelijk verder met je vraagstukken. Ook ging ik me meer verdiepen in de beelden en dromen die ik kreeg. Verbaasd was ik door te zien hoe de uitleg aansloot op mijn zijns toestand en levenspad. Zelfs dieren en gebeurtenissen als een lekkende kraan vertellen ons hoe we bezig zijn en maken ons duidelijk dat we moeten bijsturen zal ik maar zeggen.

Ja en de grote hoeveelheid verschillende orakelkaarten. Waar overigens niets spookachtigs of engs aan is. Het werkt simpel volgens esoterische en universele wetten. Als je ermee wilt leren werken ga je rustig zitten en rustig ademen. Vervolgens maak je je hoofd leeg en trekt na het stellen van je vraag geconcentreerd een kaart. Door vele soorten orakelkaarten te gebruiken en minimaal 10 trekkingen te doen via www.orakelkaarten.nl en www.orakels.net begon ik de werking ervan te begrijpen. Ook de I - Tjing een oud Chinees waarvan je veel kan leren over je binnenwereld en de buitenwereld.

Dat Jung synchroniciteit niet kon verklaren werd voor mij logisch. Simpel omdat we als mens een creatieve geest hebben en iedere seconde een anderen gedachte kunnen hebben. En iedere gedachte die we hebben heeft invloed op de synchroniciteit. Om synchroniciteit te kunnen begrijpen is o.a kennis van de esoterie en de universele wetten noodzakelijk. Zonder kun je de verbanden ook niet zien en snappen. Door het gebruik van de kaarten leerde ik dat ik na iedere trekking met mijn gedachten mijn gevoel en ook de volgende trekking van een kaart kon beïnvloeden. met andere woorden mijn denkwereld creëert mijn leven.

Orakelkaarten zijn dus gewoon een hulpmiddel om bewust te worden van je denk en handelswijze en hoe dat je geluk beïnvloed en hoe je dat kan omdraaien! Gaaf toch!! Echter besef dat de werking van synchroniciteit

Boeken: 

De essentie van synchronisch leven - Deepak Chopra 

 Synchroniciteit - Deepak Chopra 

Is toeval echt toevallig? - H.C. Moolenburgh