Magic Help For Life.

Gratis hulp bij inzicht op het leven en meer .

                                                      AcceptatieAccepteren van alles waar we mee te maken krijgen is altijd de beste optie  in de meeste gevallen! Meestal werkt er tegen vechten averechts. Er eerst even over nadenken geeft overzicht en inzicht. Soms belanden we een bepaalde tijd in één of meerdere nare situaties waar we een tijdje mee moeten dealen. Zo goed en prettig mogelijk willen we daar natuurlijk doorheen komen. Een boek(en) of een professional raadplegen is soms wel handig om te weten wat je het beste kunt doen! Wie zoekt en niet opgeeft  totdat het opgelost is slaagt...altijd.

Het begint in eerste instantie met ons zelf accepteren! Werkelijk tevreden zijn met alles er op en er aan!! 


Zoek altijd naar de positieve kanten van je buitenkantje en in je gevoelsleven. En wat je minder vind kun je pimpen en anders accepteer het zoals het is. Die hele buitenkant is eigenlijk ook niet echt belangrijk...., want hoe jij bent van binnen daar gaat het om. Als jij blij bent ...is iedereen blij met jou en trek je het goede in het leven vanzelf naar je toe. Ook al zie je er niet uit volgens zeggen. Let maar eens op in je omgeving.

Realiseer je dat ieder mens een donkere kant in zich heeft. Niemand uitgezonderd hoor! Dus laat je ook niets anders wijs maken! Zowel het positieve als het negatieve in ons hoort bij ons ....we hebben het allebei nodig om prettig te kunnen leven!! Het gaat erom dat je beide kanten in jezelf begrijpt en er mee om gaat in het voordeel van jezelf en de rest van de wereld.

Hoe eerlijker we naar onszelf  kijken (ego/hartskwaliteiten) en ons best doen om het goede te willen doen voor onszelf en in het algemeen belang ...hoe betrouwbaarder we zijn. Dan heb je karakter en ben je een voorbeeld. 

Onze mindere kant  steekt optima forma de kop op als we uit balans zijn. Bij iedereen weer anders omdat niemand hetzelfde met de dingen om gaat! Hebben we de boel weer in orde dan zijn we een stuk aardiger haha. We zijn nou eenmaal geen heilige boontjes.Saaie boel zou dat zijn toch.Ook al doen we nog zo ons best ...we zullen altijd onze mindere kant een beetje in de gaten moeten houden zo nu en dan. Dus accepteer ook je minpunten...die mogen er ook zijn, je hebt ze zelfs nodig voor je eigen bescherming. Zolang je een ander niets aandoet ......want dan wordt het tijd dat je effe op je hoofd moet krabben en jezelf tot de orde moet roepen of je  moet even met een juiste persoon daarover gaan praten.


Ook je levenssituatie vraagt om hetzelfde. Kijk naar de positieve dingen in je leven....ook al zijn ze nog zo klein.

Van daaruit kun je bouwen aan een vreugdevoller leven …waar jezelf echt helemaal blij mee bent. Bij inzet vindt je altijd een weg naar tevredenheid en geluk.

Vermijd daarbij weerstand, boosheid bij de dingen die je op dat pad tegen komt die gedaan moeten worden en tegen je zin in zijn .Speel met de dingen, zing, maak grapjes....dan ga je overal veel makkelijker doorheen.  Ook de mensen die je ontmoet met een onprettig gedrag...laat ze maar, lach er om en negeer het zo veel mogelijk ..., maar kom wel voor jezelf op he.Je hoeft niet alles te pikken ...., ook niet van een werkgever!

Wees echter wel zo slim dat je eerst na denkt over je reactie!! Vraag jezelf altijd eerst af of opkomen voor jezelf nu het goede moment is. Soms werkt het in je nadeel. Bijvoorbeeld bij een baas die echt niet oke is. Dan is het beter om eerst je eigen hachje te redden en dan te zeggen hoe je ergens over denkt.

Bij sociale contacten ligt het anders! Mensen die geen rekening met jouw gevoelens en redelijke wensen houden  daarvan zou je je kunnen afvragen of je zo behandelt wilt worden. 

Wanneer je voor jezelf op komt in sociale contacten en mensen hier en daar je niet prettig behandelen maar wel hun excuses aanbieden en ook daadwerkelijk uiteindelijk rekening met je houden die kun je warm accepteren!! Niemand is perfect toch!!

Veel mensen maken zich zorgen en boos over allerlei zaken in de wereld. Erg begrijpelijk. Mááááár het heeft geen enkele positieve bijdrage om dat te doen!! Concreet het goede voorbeeld geven of je inzetten voor het een of andere wat bijdraagt aan een positieve verandering heeft altijd zin! Met andere woorden steek je aandacht alleen in opbouwende zaken. Negatieve aandacht in welke vorm dan ook levert  niets op waar we wat aan hebben. Dus is acceptatie de beste keuze....en natuurlijk vertrouwen in alles wat er is!!