Magic Help For Life.

Gratis hulp bij inzicht op het leven en meer .

                                                      Beweging
Iedereen weet dat bewegen belangrijk is om gezond te blijven of weer te worden als je bepaalde ziekten hebt draagt bewegen op verantwoorde wijze ook bij aan het herstel.

Belangrijk om te weten is dat de hoeveelheid beweging die een mens nodig heeft per persoon verschilt. Ik weet bijvoorbeeld dat ik minimaal anderhalf uur per dag gemiddeld nodig heb om me fijn te voelen. Dus de 20 minuten waar mensen het soms mee doen is voor iemand met een snelle geest zoals ik te weinig. We realiseren ons niet dat ons denken ook een beweging is ...van de ene naar de andere gedachte!! Vooral als je niet goed gehumeurd  bent....zal je in beweging moeten komen fysiek maar ook jezelf op andere gedachten moeten brengen...door totaal met lichaam en geest in actie te komen. 

Alles is beweging ...en komt voort uit onze gedachten. Belangrijk om te beseffen is dat bezig zijn met voldoende rust en ontspanning de bedoeling van het mens zijn is. De spreekwoorden rust roest en luiheid is des duivels oor kussen zijn echt niet voor niets bedacht! 

Hier beperken we ons tot de fysieke beweging. Let op dat je bij alle bewegingsvormen je adem goed gebruiken onmisbaar is. Wat zeg ik.......,in je hele dagelijkse leven.

De meest gezonde bewegingsvormen zijn zwemmen, fietsen, lopen en dansen. Uiteraard zijn er legio andere mogelijkheden om te bewegen. Het belangrijkste is dat je een bewegingsvorm(en) kiest waar je plezier in hebt. Simpel omdat je het anders niet volhoudt en afhaakt! Zonde toch!! Ben je niet zo gek op bewegen...doe dan je best om te ontdekken wat wel leuk zou kunnen worden als je er wat moeite voor doet. Bewegen geeft je veel energie zowel fysiek als mentaal!! Dus de moeite van onderzoek waard! Realiseer je ook dat wanneer je te weinig beweegt je daar op lange termijn de nadelen in meerdere of mindere mate van zal ondervinden. En dat kan ernstige vormen aan nemen dus onderschat dat niet.

Voor mij was het vroeger heel lastig om iets leuks te vinden om op/bij te kunnen bewegen. Spelvormen met allerlei competitiegedrag was niet mijn ding, fitness, Zumba of een dansklasje met pasjes, housefeesten met te veel van dezelfde muziek..ik vond het allemaal niks. Wandelgroepjes...vond ik vaak geen klik met mensen met mijn toen zeker nog uitzonderlijke creatieve gedachten gang!!Tot ik de 5 ritmes en Biodanza ontdekte. Daar werd gebruik gemaakt van muziek over de hele wereld en allerlei stijlen...van een ballad  tot en met klassieke muziek en alles wat er tussen zit......geweldig vond ik dat. Voldoende wisselende input voor mijn creatieve geest! Als puber was ik altijd al als eerste op de dansvloer en voelde me altijd totaal vrij op muziek en begreep ook niet dat iedereen in rijtjes danste.op muziek waar je de hele vloer op kon gebruiken.Door Biodanza ontdekte ik ook het lopen op een hele andere manier... ontspannen met loshangende armen geconcentreerd op  je adem, je lichaam en de omgeving (liefst in de natuur) om je heen. Door focus op adem,lichaam en omgeving ontstond er één worden met de omgeving...gedachten werden stiller en stiller!! Om op te gaan met alles ....verbonden en één te zijn.Hierdoor en mede door alle andere ervaringen ,workshops en boeken ontstond Magic Dance.

Magic Dance zijn danslessen samengesteld op basis van muziek in allerlei stijlen van over de hele wereld met oefeningen uit vele bewegingsvormen  en op basis van de esoterische leer, universele wetten........zodat men meester kan worden van zijn of haar eigen leven en een Magisch Leven kan creëren . Je komt dan ook niet zo snel meer voor verassingen te staan waarvan je de reden niet begrijpt. 

Via schade en schande, vallen en opstaan heb ik het mogen leren begrijpen . Hierdoor heb ik een snelweg kunnen ontwikkelen zonder al te veel kosten en dwaalwegen! Tijdens de oefeningen leg ik uit waarvoor de oefeningen zijn en wat het met je doet. Je wordt meer bewust van de werking van je lichaam , maar ook van je geest. 

Ik zal jullie het je zo leren dat je thuis je eigen magische dans kan doen.Als je thuis danst maak dan regelmatig gebruik van je adem, bewust je voeten , handen en armen gebruiken. En draai op gevoel met je heupen rondjes...klein en groot. Ook de liggende 8 ,het lemniscaat  draaien met je heupen doet wonderen op muziek. Gebruik al deze dingen op gevoel en kies de muziek waar je op dat moment zin in hebt. Bovendien is er een mogelijkheid na de les om wegwijs informatie te vragen op het gebied van allerlei levens vragen. Let wel....je wordt geen meester van je leven in een paar lesjes!!Het betekent dat je serieus aan de slag moet ....observeren van jezelf, o.a esoterische boeken lezen om bewust te worden van wat je allemaal in huis hebt en hoe je daar mee kan werken om dat Magische Leven te creëren. Daarom is ook deze website er. Hierop kan je veel informatie vinden voor eerste hulp bij levensvragen.

Voor de lol ben je natuurlijk ook van harte welkom.......en wil je gewoon lekker dansen ....allemaal goed....iedereen van alle leeftijden en culturen is van harte welkom!! 

Dat is ook wat Magic Dance doet....het maakt je bewust van je totale zelf, je mede mens ......hoe uniek iedereen is en ook hoe gelijk we allemaal zijn in ons gevoelsleven.iedereen kent blijheid, verdriet,pijn vreugde en angst noem alle emoties maar niemand vind ze vreemd!!

Over de hele wereld zijn we verbonden , één en verantwoordelijk voor elkaar en de aarde waarop we leven!! Als we meer harmonie willen is dit een mogelijkheid om dat weer terug te krijgen. Dansen is dus een van de bewegingsmogelijkheden om meer bewust  te worden. Maar zonder de kennis van de universele wetten waaronder inzicht in onze gedachten -processen , ons ego , de hartskwaliteiten en de mogelijke hulp die je kan vragen aan het universum is er niet dat wonderlijke magische leven.

Helaas heb ik Magic Dance moeten stoppen aangezien een dag maar 24 uur heeft en ik het te druk kreeg moest ik een keus maken uit al mijn bezigheden en iets laten vallen.  

Via Biodanza, de 5 ritmes, gewoon thuis zelf op je eigen muziek dansen, veel lezen en deze site goed doorspitten alles toepassen in de praktijk dan kom je er ook!! Zoek gelijkgestemden en praat met mensen die je verder kunnen helpen waar nodig.

Twijfel en of angst zijn geen optie...volhard en je leven wordt magisch!!

Aanrader is een boek van de grondlegster van de 5 ritmes Gabrielle Roth  - Dansend naar Extase.


                                                               Klik op de foto voor meer informatie !!