Magic Help For Life.

Gratis hulp bij inzicht op het leven en meer .Blij Ei Dansen zal voorlopig even stoppen vanwege verhuizing van mijzelf en het opstarten van landelijke activiteiten waar Blij Ei Dansen zeker een onderdeel van zal zijn. Zodra duidelijk is wanneer en waar er weer Blij Ei Dansen gevolgd kan worden laten we dat weten.

 

Bewegen is één van de manieren om jezelf weer op te laden en als je van dansen houdt is Blij Ei Dansen een hele simpele manier die voor iedereen die van muziek houd heel makkelijk te leren is. Hier kan er iets meer over gezegd worden dan op de Flyer die low budget gemaakt is. 

Dansen  iiets wat ik al heel jong spontaan en helemaal zonder inhouden deed.Stond als puber meestal als eerste op de dansvloer en gebruikte die liefst ook lekker helemaal als het paste met de muziek. Ik wist al heel gauw dat ik één van de weinigen was die dat zo kon ervaren. 

Later werden mensen wel vrijer, maar helaas houden veel mensen zich ook vaak nog erg in in deze tijd. Ik danste alle dansen die er maar waren. Tot ik De vijf ritmes van Gabriëlle Roth en Biodanza tegen kwam. Via deze dansvormen ontstond Blij Ei Dansen. Ik ging steeds meer thuis dansen op mijn eigen muziek keuzes en ontdekte daardoor hoe mooi wij als mens in elkaar zitten en dat het allemaal niet zo moeilijk is.Door het combineren van alles wat ik ervaren had bij alle dansvormen kon ik een vrij simpel systeem ontdekken in ons lichaam waar we nog te weinig positief gebruik van maken.Vooral omdat we niet weten wat het voor ons welzijn kan betekenen.Een systeem wat voor iedereen die van dansen houd te leren en te ontdekken is in zichzelf.


Het is zo lekker simpel maar tegelijkertijd heeft het oneindig veel mogelijkheden.Je leert je ruimte optimaal te gebruiken met  al je body parts, waarmee bedoeld wordt je handen, armen , schouders en hoofd, heupen, benen en voeten. Hiermee kan iedereen op zijn unieke eigen manier leren vrij te bewegen.

Wat vaak vergeten wordt is dat onze adem eigenlijk ons voertuig is. Zonder adem is er immers geen leven. Onze adem laad ons op en via onze adem kunnen we onszelf ook herstellen van allerlei dingen. Denk maar aan het zuchten. Dat doen we allemaal wel eens om verschillende redenen. Het lucht altijd wel op.Regelmatig zal er gewezen worden om je adem te gebruiken daarom. Simpel omdat veel mensen niet bewust ademen.

Nou is het een eigenlijk simpel maar o zo belangrijk kunstje om via je adem je hoofd helemaal leeg te kunnen maken....in de populaire zen stand zal ik maar zeggen haha. Vervolgens luister je aandachtig. In dit geval naar de muziek. 

Alle gedachten die je er dan van af kunnen houden om niet gewoon lekker naar de impulsen van je lichaam te luisteren en die dan ook te volgen zijn zo makkelijker hanteerbaar. Je drukt ze niet weg maar laat ze gewoon door je heen gaan, je gaat alleen steeds terug met je aandacht naar je adem, met je aandacht naar je body parts en luisteren naar de muziek. Door dit steeds weer te doen zijn er binnen no time geen ingehouden moves meer voor jou. Je gaat gewoon lekker doen waar je zin in hebt...., lekker los en sky high! Natuurlijk wordt je tijdens de lessen daar optimaal mee geholpen door het voor doen van mogelijkheden en aanwijzingen waar gewenst. Ook is het lekker om te ontdekken hoe heerlijk het is om zo nu en dan lekker mee te zingen of gewoon kreten te slaken. Dat doen we eigenlijk niet zo gauw op een dansvloer in het westen. Maar het is echt heerlijk  als je dat kan doen wanneer je die behoefte hebt. Vaak houden we dat in en dat is jammer toch? Ook voor degene die graag tussen door even mee willen spelen op een instrument wat ze al vaak bespelen is ruimte. Gewoon lekker je gitaar, fluit, trommel etc. meenemen en volg gedurende de les daarin je gevoel. Zo van o o o o o hier wil ik niet op dansen maar met mijn instrument mee spelen.Wil je lekker meezingen...heerlijk! Lekker doen! Tof feestje wordt het zo met z'n allen. Daar kun je op rekenen! En ideetjes en verzoeken zijn altijd welkom!