Magic Help For Life.

Gratis hulp bij inzicht op het leven en meer .

                                                Communicatie Fijne en goede communicatie is best lastig voor veel mensen!!

Als iedereen  het zelfde  zou communiceren zou dat  wel erg saai worden !! Te braaf, niks om te lachen, om ons aan te ergeren, verbazen, opwinden of boos en erger woedend over te worden!! Dat het niet altijd lekker loopt zorgt ook voor ons plezier haha!!

Toch is het handig om wat te weten over communicatie in het algemeen. Om te kunnen kiezen wat betrouwbaar is en wat niet als hoofdreden en natuurlijk wat je ligt en wat niet!!

De meest ideale vorm ( voor veel mensen althans) van communicatie is wel als we onszelf eerlijk en duidelijk uitdrukken in overeenstemming met ons gevoel (intentie)! 

Geef elkaar in ieder geval de ruimte. 

Luister met aandacht en kijk elkaar aan met dezelfde aandacht waarmee je luistert.

Het komt nog al eens voor dat onze lichaamstaal aangeeft dat we niet zeggen wat we werkelijk willen zeggen! Mensen durven lang niet altijd te zeggen wat ze voelen of denken vanwege onzekerheid, verlegenheid of angst etc.! We hebben dan een trillend lipje, zwetende handjes, rode vlekken en andere ongemakkelijke lichamelijke sensaties!!

Sommigen doen het bewust om je een rad voor ogen te draaien ,,,te belazeren dus! Daar zijn bijvoorbeeld sommige verkopers heel goed in! Die kunnen je zo stralend in de maling nemen! Lichaamstaal is dus heel belangrijk om te observeren!! Vraag je af of wat degene zegt ook uitgedrukt wordt door zijn of haar lichaamstaal! Is wel lastig soms om te kunnen vaststellen! Vertrouw op je gevoel/ intuïtie daarbij!! Die geeft je altijd het beste advies!! Bij twijfel is er meestal iets niet in de haak!! Kijk ook even of het iets is van jezelf!! Als dat niet het geval is dan is het van de ander!! 

De intentie daar begint de communicatie dus mee!! Als het mee zit communiceren we met elkaar met positieve bedoelingen! Van uit je hart .....,met gevoel en zijn onze woorden bezield zal ik maar zeggen!! 

Ook de woorden die we kiezen zijn erg belangrijk!! Simpel omdat  een woord je als muziek in de oren kan klinken , maar je ook kan raken alsof iemand een mes in je hart steekt en zelfs zo erg dat ie het ook nog effe een paar keer omdraait ......zo pijnlijk dus!!Dus let op je woorden ....is geen overbodige uitspraak!! Hij is gewoon helemaal waar! 

Oprecht en met respect moeite doen om elkaar te begrijpen door echt te luisteren, te observeren en je in elkaar proberen te verplaatsen maakt veel meer begrip en tolerantie mogelijk voor elkaar.....en daardoor meer verbinding,liefde en warmte etc!! Als je er ervan uitgaat dat ieder levend wezen er mag zijn en dat alles oke is ....valt er nog heel wat te puzzelen op communicatie gebied en niet te vergeten onze gedachten en handelswijze!! Gelukkig maar anders was er niks te beleven toch !!

Natuurlijk is niet iedereen even goed in communicatie!! Door ons te uiten en over en weer bij onduidelijkheid vragen te stellen helpt enorm!! 

Begin dus met  werkelijk geïnteresseerd te kijken,te luisteren en te voelen hoe iemand bij je overkomt!! Van daaruit benoemen we onze observatie en uiten dat naar de ander en vragen we wat we willen weten! In de meest ideale situatie werken beide partijen met deze mogelijkheden wat zonder meer werkelijke harmonieuze communicatie , verbondenheid, meer mededogen, meer, tolerantie , meer respect en meer liefde geeft!! 

Vaak vergeten we dat onze gedachten ook communicaties is wat er echt toe doet!! Ook ieder gedachte die we hebben heeft een positief of negatief effect niet alleen op onszelf maar ook op je omgeving en de rest van de wereld.......alles werkt tenslotte door!!

Maak dus gedachten gebaseerd op liefde, harmonie ,vrede en je wensen!! Vermijd zorgelijke gedachten, klagende gedachten, boze gedachten, oordelen en beoordelen van onszelf en anderen, ongevraagd advies bemoeien  enzovoort!! Wat je denkt dat trek je aan in je dagelijkse realiteit!! Denk dus wat je wilt ervaren in je leven...dan komt het met volharding op je levenspad!!En dan heb ik het niet over een maandje volhouden!! Nee vet aan de bak.....het je eigen maken wat best even tijd kost voordat het vanzelf gaat...en dan volhouden totdat de dingen zo gaan in je leven zoals jij dat wilt!! Dus reken maar in jaren in plaats van maanden!! Zet er geen tijd voor!! Maak er een spelend avontuur van , de weg ernaar toe is op zich al een gaaf avontuur!! Dat is simpel gezegd een universele wet...The law off Attraction!!Boeken:

Geweldloze communicatie - Marshall B. Rosenberg 

Wie wil je zijn?- Wim Geerts,Anette de Vos - van Weel 

Een praatje maken - Marjolijn Van Burik 

Hoe zal ik het zeggen? - Berend Schilder 

Hoe je vrienden maakten en mensen beïnvloedt - Dale Carnegie

Zaken doen met de snelheid van het licht - Bill Gates