Magic Help For Life.

Gratis hulp bij inzicht op het leven en meer .

                                            Esoterische Leer

 


Het woord esoterie komt uit de Griekse taal en gaat over het verborgene ..,het inwendige. Wanneer ik het op zoek wat Wikipedia er over zegt is dat een heel verhaal. 

Tot de onderzoeksgebieden van esoterie behoren alchemie, astrologie, gnosticisme, hermetisme, kabbala, magie, mystiek, neoplatonisme, christelijke theosofie, ,rozenkruisers, geheime genootschappen ,sjamanisme, ismaïli-islam en vajraya-boeddhisme. Neem me niet kwalijk als ik iets vergeten ben hoor.Je kunt het allemaal vinden op internet als je nog meer wilt weten.


Kort samengevat is de esoterische leer de kunst van het zijn als mens met gebruik van alle mogelijkheden van de natuur die er werkelijk zijn.

Meester over jezelf zijn ....bewust en los van het ego. De kwaliteiten van het hart worden gebruikt voor het welzijn van jezelf en ook dat van anderen en het grote geheel. Zijn....wil ook zeggen blij en vredig leven met jezelf en alle andere soorten mensen ,de planten, bomen, dieren en onze aarde......en wat er verder te ontdekken is in het oneindige universum. In de geschiedenis was deze kennis voor weinig mensen toegankelijk. Gelukkig wordt het nu zelfs gedoceerd aan o.a.de Universiteiten in Amsterdam en Groningen 

Boeken: De Tien heilige Geboden - Edith Hagenaar