Magic Help For Life.

Gratis hulp bij inzicht op het leven en meer .

                                     Gedachten  / Mindswitchen
We realiseren ons vaak niet wat we allemaal zo al denken op een dag.

Dat zijn aardig wat gedachten als je het gaat observeren.
 
Onze gedachten ontstaan door onze opvoeding, ervaringen, cultuur etc.
Wij zijn daardoor gevormd zoals we nu zijn.
Vaak hebben we last van allerlei dogma’s, sancties en foutieve aannames die we elkaar gaande weg wijsmaken en waar we onder kunnen gaan lijden.

Onze gedachten vormen ons leven ..dus ook hoe we ons voelen en wat we allemaal meemaken in ons leven.
 
Heel fijn is het als je ontdekt dat je niet je gedachten bent.......,maar dat je zelf je gedachten kunt bepalen en daardoor je leven een positieve wending kan geven als je dat nodig vindt!
Wat wel even lastig is om vast te stellen welke gedachten een positieve bijdrage aan je leven geven en welke een negatieve.Zodra je dat met onderzoek  door hebt kun je ze veranderen.

Hoe verander je een gedachte die je een rot gevoel geeft.
Door je mind te switchen.....van gedachte te veranderen ...dus iets anders te gaan    (leren en ontdekken dat dat kan)geloven!!!! Dan kun je je oude gedachten loslaten!!!
 
Door in eerste instantie de mogelijkheid open te houden dat je ook echt iets anders kunt geloven ondanks dat je jaren een bepaalde gedachte voor waar hield.

Luister goed naar je gevoel ......ben je het volledig eens met je gedachte en handeling van dat moment?? Of vindt je dat het moet ,zo hoort of dat je het verplicht bent?? 
 
Voorbeeldje A:
Je bent 16 en aan de mollige kant.
Je vindt dat heel naar omdat de media dat niet als ideaal beeld ziet ...,en daarom wil je slanker zijn ....maar je hebt gewoon die lichaamsbouw en het zal dus niet lukken om slank te worden.
Regelmatig ondermijnd het je humeur.
 
Voorbeeldje B:
Je bent 16 en aan de mollige kant.
Je  vind het leven een feestje want je vult je dagen met je favoriete opleiding, in je vrij tijd doe je veel aan hobby’s en heb je fijne vriendschappen waar je regelmatig leuke dingen meedoet.
De meeste mensen vinden je gezellig, vrolijk en onderhoudend.
Je bent tevreden met hoe je eruitziet en je verdere leventje.
 
Voorbeeld B is natuurlijk beter af!
Degene in voorbeeld A kan redelijk makkelijk van het vervelende humeur afkomen door de blik te verruimen en te gaan zien dat je geen last hoeft te hebben van je uiterlijk.
Daardoor kun je dus je gedachten en geloof over mollig zijn veranderen en het omdraaien in goedkeurende positieve gedachten.

 


Nou is dit een redelijk eenvoudig voorbeeld omdat het om niet zo heel veel gedachten gaat. Wat niet wil zeggen dat het niet lastig kan zijn voor degene met het probleem.
Als er meerdere lastige gedachten patronen zijn op verschillende gebieden die je leven zeer negatief beinvloeden duurt het mindswitchen  gewoon langer.
Maar zodra je ontdekt hoe het werkt en dat het werkt....dan ga je ervoor en ben je niet meer te stuiten!!! Je leert loslaten en met vreugde door het leven te gaan!
Je ziet en ervaart dat je door het mindswitchen je leven zo kan gaan leiden zoals jij dat wilt en niet meer onnodig nare gevoelens en ervaringen hoeft mee te maken als gevolg van bepaalde denkpatronen. 

Iedere gedachte is een investering die zich meteen uitbetaalt in de vorm van een gevoel. Investeer dus slim!! Stem je gedachten af op positiviteit...dus liefde, vreugde en harmonie en overvloed! Vertrouw en zie de resultaten......wonderen zullen steeds groter worden in je leven!!

Makkelijkst manier om je denken te stoppen en om te draaien nadat je het inzicht hebt gevonden wat je denkfout is.(Het vergt immers oefening om je denken te herprogrameren, te veranderen  zodat je je ook anders zal gaan voelen.)  

1. Adem en realiseer dat je gedachten niet zijn zoals je zou willen voor je gevoel.

2. Ga via je adem met je aandacht naar je hart en haal verschillende keren rustig adem... in en rustig uit. Luister tegelijkertijd naar de stilte en of de omgevingsgeluiden. Op deze manier kom je het makkelijkst uit je denkwereld, uit je hoofd en kies dan de gedachten die je wel wilt ( door inzicht verkregen)waardoor met oefening ook het bijbehorende positieve gevoel er zal zijn. Boeken: De kracht van het Nu  van  Eckhart Tolle 

             Je kunt je leven helen  van  Louise Hay

             Machtige Gedachten van Louise Hay 

             Je bent  niet jouw gedachten  van  Leen Ryckaert 

             Over zelfreflectie  van Byron Katie

            Vier vragen die je leven veranderen  van Byron Katie 

             Vraag jezelf vrij van Byron Katie 

             Laat je raken ( taal lichaam) van Karin Steffan 

             Stop met excuses van  dr. Wayne   W. Dyer 

             De kracht van de opbouwende gedachten van  Noorman Vincent Peale