Magic Help For Life.

Gratis hulp bij inzicht op het leven en meer .

Gezin 

Tegenwoordig is het hebben van een gezin complexer maar ook veel interessanter met alle mogelijkheden dan bijvoorbeeld 50 jaar geleden. De kunst is nu om in de gaten te houden dat je het oog niet verliest op de dingen die écht belangrijk zijn voor ieders geluk binnen het gezin. 

De vraag is wat is écht belangrijk. Simpel en makkelijk gezegd is dat iedereen tevreden is.Belangrijkste dingen zijn gezonde evenwichtige voeding, onderdak, sociale contacten, bezigheid, hobby's , werk, mogelijkheden voor ontwikkeling, beweging, balans , (zelfkennis) mens kunnen zijn op een manier zodat je kunt zijn wie je bent waarin al je basisbehoeften voldoende worden vervuld zodat je blij en gelukkig bent. Voldoende in en ontspanning met de onmisbare dosis plezier. Wat  écht niet altijd geld hoeft te kosten en zelfs  gratis kan als je er maar naar zoekt. En dat geld voor jong en oud binnen het gezin natuurlijk. 

De uitdaging in deze tijd is om niet alles te willen. Beperk je tot de dingen die er écht toe doen. Zorg dat in jezelf en in iedereen in het gezin alles in balans blijft. Dat iedereen zichzelf kent of leert kennen door op ontdekkingsreis te gaan in haar of zijn zelf. Dat zijn 2 belangrijke sleutels in een gelukkig gezin. Laat je vooral niet gek maken door wat anderen allemaal doen , hebben of niet hebben, willen of het nu gaat om spullen, uitjes, vakanties of overvolle agenda's. Vaak ben je pas écht gelukkig als je opruimt in je leven in alle gebieden.Voel gewoon in stilte van binnen wat voor jou en iedereen binnen het gezin écht belangrijk is. 

Onthou er is geen rijker bestaan dan innerlijke rijkdom .....,gelukkig kunnen zijn is een innerlijke houding en laat zich niet bepalen door in- of externe omstandigheden. Dit vermogen begint bij zelfkennis en balans van alle verder op genoemde belangrijke dingen in een mensen leven. Tevredenheid is een schat op aard meer dan miljoenen waard. Een oud gezegde...,o zo waar!

Zodra de harmonie verdwijnt binnen het gezin of er nooit echt is geweest wordt het hoog tijd om rond de tafel te gaan zitten met zijn allen. 

Grote aanrader is om minimaal een maal per dag met zijn allen aan tafel te eten zodat ook elkaars ervaringen en gevoelens besproken kunnen worden. Lukt dat niet ...,dan minimaal eens per week.Dan kun je veel beter met elkaar in verbinding blijven of komen. Luister ook goed naar elkaar zonder oordeel. Help elkaar binnen alle redelijkheid. Onredelijke wensen zoals het te veel van alles willen is één van de lastige dingen in deze tijd waar we beter mee af zijn als we die er uitwerken.

Om een gesprek in een onharmonische gezinssituatie zo prettig mogelijk te laten verlopen is het handig dat de volwassenen o.a basisbehoeften, balans, mens zijn, hartkwaliteiten, mededogen , rekening houden met en vergeven op deze site minimaal doorlezen zodat je met zijn allen hier over kunt praten met allen binnen het gezin die daar ook al toe in staat zijn. Bij zware onderwerpen raad ik aan dit onder professionele begeleiding te doen.

Natuurlijk kun je wel met jong en oud gevoelens bespreken en elkaar vragen waarom die gevoelens er zijn. Wees daarbij begripvol en liefdevol naar elkaar.Bespreek elkaars behoeften en probeer daar met zijn alleen in alle redelijkheid een oplossing voor te vinden.Vaak zijn oplossingen makkelijker dan het lijkt. Als gezin schiet dit er vaak bij in omdat er zo veel verwacht wordt van iedereen in deze tijd. 

Wil je een gelukkig gezin zijn en blijven dan betekent dat aandacht aan elkaar besteden en je inzetten om dat te krijgen en te behouden.Doorzetten als het moeilijk is hoort daar bij. Maar zodra de oplossing in zicht is wordt je daar zo blij.

Boeken:

Het Mamma Masterplan - Christine Pannebakker 

Het Intuïtieve Gezin - Sonia Choquettte