Magic Help For Life.

Gratis hulp bij inzicht op het leven en meer .

Hart en Hoofd 


Stef Bos - Volg alleen mijn hart 

 

Gouden tip om makkelijk uit je hoofd en naar je hart te gaan;

De meest wonderlijke manier van je adem gebruiken is toch wel die door je hart ademen en het liefst visualiserend dat je (zon oranje goud)licht in ademt. Het geeft snel rust en je komt helemaal tot jezelf. Luister goed naar wat er allemaal in je gebeurd en naar de omgevingsgeluiden. Door deze acties kom je direct los van je denken..,dus uit je hoofd. Dus gewoon met intentie ongeveer ter hoogte van je hart dat zich zo'n beetje tussen je borsten bevind ( zowel voor mannen als vrouwen) goudlicht inademen. Jo dat kan je een hele ander kijk geven op het mens zijn en bewustzijn.

 

Veelal worden we grootgebracht met allerlei gebrekkige tools voor een gelukkig leven. Het onderwijs leert ons dat ook niet ...dus ja dat de wereld is zoals hij is is niet meer dan een logisch gevolg. Maar goed misschien hoort  het allemaal bij de evolutie? 

We leren dat we goed over de dingen moeten nadenken, prestaties belangrijk zijn, en allerlei aannames die niet voor iedereen een gelukkig leven opleveren. Daar kan ik natuurlijk nog uitgebreid over uitweiden. Waardevoller is het om uitleg te geven aan de werking van ons gevoel en ons denken. Voorop staat dat je gevoel meestal de beste raad geeft. Als iets niet goed voelt dan is het wel een vereiste dat je eerst goed kijkt of het een rechtvaardig gevoel is. Dus geen ego dingetje!!

Handig ezelsbruggetje is: Voel met je hoofd en denk met je hart. Dat geeft nog al wat gestoei in jezelf als je daarin op ontdekkingsreis gaan in jezelf om jezelf dat eigen te maken is het fijn om gebruik te maken van rust, stilte, een laag tempo, aandacht en adem en last but not least vraag hulp aan het universum bij deze ontdekkingsreis in je zelf.

Wanneer je meer wilt begrijpen van de communicatie van je hart sta dan regelmatig bij je levensvragen even stil in plaats van te snel een beslissing te nemen. Ga bijvoorbeeld even rustig zitten of liggen op een prettige plek, ontspan ,haal verschillende keren diep en rustig adem en stel jezelf dan je vraag terwijl je met je aandacht bij je hart bent. Luister ......concentreer je op het luisteren ....observeer wat voor gedachten je hebt.De taal van je hart ...spreekt vaak met: Eigenlijk zou ik liever.,maar ik moet ...,of ze verwachten.....,of het hoort niet dat ik .....enzovoort . Weet dat creatief bezig zijn met muziek luisteren of maken, dansen, creatief in welke vorm dan ook met je handen de snelweg is naar het horen van de taal van je hart.

Dat vraagt oefening om er vertrouwen in te krijgen. Volg impulsen, en spontane ingevingen die geen kwaad kunnen. Observeer je denkwereld.

Voelt iets niet goed, een situatie of een contact. Kijk dan wat jouw aandeel is in je gedachten. Wanneer je je de taal van je hart begrijpt volgt het leren werken met je intuïtie die je leven een sprookjesachtige wending zal geven.

Verdiep je in gedachten, ego, intuïtie, basis behoeften, hart kwaliteiten en de universele wetten. Dan heb je alle informatie helemaal goed in kaart.  

Je kunt ook heel simpel te werk gaan door er van uit te gaan dat er geen goed of fout is tenzij je een ander iets aandoet. Ook een leuk weetje is dat er eigenlijk geen vijanden zijn  alleen maar mensen waar we wat van leren of die ons spiegelen in ons eigen gedrag.Situaties in en ons gevoel kunnen eigenlijk redelijk snel zijn zoals je wilt. Door je gedachten om te draaien en ernaar te handelen.....gevolg is dat je ook andere situaties schept die wel naar je zin zijn. Gewoon oefenen dan ontstaat vanzelf het geloof en vertrouwen erin.

Eigenlijk ben je gewoon helemaal vrij en moet er niks!! Is het alleen nodig om te kijken welke overtuigingen, gedachten en handelswijze jou belemmeren om gelukkig te zijn.

Wanneer je wilt begrijpen hoe je hoofd (denken) en je hart ( voelen in verbinding met alles) het best in je voordeel kunt leren kennen vraagt dat geduld, inzet en volharding zoals met alles wat je nog niet kan. Ben je bereid om dat te leren dan ontdek je een wonderlijke wereld ...in jezelf maar ook daarbuiten.

Boek: 

Hartvaardigheden  - Maarten Stoffers