Magic Help For Life.

Gratis hulp bij inzicht op het leven en meer .

Hebzucht


Veel mensen wereldwijd in de welvaartslanden hebben vaak veel te veel van alles en nog wat. Uiteraard uitgezonderd de mensen die het minder breed hebben want die zijn er zeker ook al valt het daar niet zo op.

Op veel plaatsen in onze samenleving vindt je de  tendens van ....

O lieve heer hoe krijg ik nog meer? 

Meer winst, meer inkomsten, meer spullen , meer nieuwe eigentijdse apparaten, meer vakanties, meer uitjes noem maar op. De media doet natuurlijk zijn uiterste best om dat te stimuleren

Hebberigheid leid meestal naar nerveuze toestanden, stress en ontevredenheid.Hebzucht is dus een signaal dat vraagt om te kijken waar de dingen niet meer in balans lopen in je leventje. Waar zit je onvrede??

Tevreden zijn met wat je hebt en wensen hebben die op een natuurlijke manier ontstaan bewaard je plezier. Met natuurlijk bedoel ik dat je bijvoorbeeld ergens naar toe werkt zodat je het hebt. Bijvoorbeeld een diploma, een baan, een creatief project etc. 

Iets willen omdat je het leuk of mooi vindt daar is helemaal niks mis mee overigens. Wel is er iets mis mee als je datgene wilt hebben om je onvrede over iets in je leven daarmee wilt verbloemen . Wat hoe dan ook niet werkt als je goed kijkt. Het geeft alleen tijdelijk even plezier zodat je niet naar het echte probleem hoeft te kijken.

De wereld biedt genoeg voor ieders behoefte, maar niet voor ieders hebzucht. M Gandhi