Magic Help For Life.

Gratis hulp bij inzicht op het leven en meer .

Karakter 

Karakter is iets wat je niet cadeau krijgt. Daar moet je heel hard voor werken ... verdriet en pijn voor ervaren en tranen voor laten.Ze zeggen toch wel eens : Het kostte bloed zweet en tranen . Zo is het ook eigen lijk met karakter.Je kunt het ontwikkelen door simpel niet op te geven door het goede voor iedereen en jezelf te willen doen. 

Je gevoel , je hart te blijven raadplegen. Je te verdiepen wat liefde en onvoorwaardelijke liefde ( zie liefde op de site)naar elkaar en voor jezelf in de eerste plaats eigenlijk is.Wat een gelukkig leven écht is.  Oordelen , verwijten , boosheid, jaloezie, hebzucht, haat en allerlei andere negatieve gedachten te vermijden. Sta open en luister naar elkaar en hou rekening met elkaar. verplaats je in de ander. Gunnen, dankbaarheid, vertrouwen en vergeven zijn onmisbaar bij het ontwikkelen en in stand houden van karakter.

Zonder zelf liefde is er geen gelukkig leven mogelijk, ....dus dat is je eerste prioriteit. Wanneer je je zelf goed begrepen hebt en in harmonie bent  kun je je liefde delen waar je dat kan. Wees een voorbeeld.  

Door open te staan voor andere zienswijzen en ervaringen. Door zo ruim mogelijk te durven en willen kijken naar alles .., en vooral naar je eigen leerpunten. Natuurlijk hebben we allemaal leerpunten en minpunten aangezien niemand perfect is. Bovendien hebben we onze minpunten niet voor niets. We hebben ze om ons in voor ons moeilijke situaties te kunnen verdedigen en of te uiten. Daarnaast is het wel heel belangrijk dat je weet hoe je je minpunten positief gebruikt in plaats van dat ze uit de hand lopen. In het geval van pestgedrag, kwaadsprekerij, overmatig roddelen, criminele activiteiten, gevallen van slaan, diefstal , hebzucht, jaloezie, oordelen en verwijten etc. Dan moeten we wel even wat opruimen in onszelf. Mááááááár dat maakt het mens zijn leuk en de moeite waard. Er is altijd wel weer een verhaal of avontuur te beleven,uitdaging of ontdekking te vinden toch? 

Fouten maken doen we allemaal ...,en ja ook hele grote fouten! Die zijn er om van te leren. Te leren zodat je gaat nadenken en zoeken hoe het anders en prettiger kan. Dan kunnen we onszelf begrijpen ,vergeven en ook de ander. Simpel omdat je ziet dat we eigenlijk in de kern allemaal het zelfde zijn met alles in ons wat je maar kan bedenken...namelijk mens!

Als we écht ons best doen om het goede te doen voor elkaar dan is dat eigenlijk al karakter.Willen we daarnaast ook onze eigenheid goed kunnen neerzetten dan vraagt dat ook het leren omgaan met tegenslagen , mislukkingen etc. Tot het moment dat je leeft zoals je bent en wilt.

Dus samen gevat gaat het om zelfkennis, je eigenheid neerzetten met de meestal daarbij horende tegenslagen en mislukkingen zodat je in harmonie zelf liefde kent en daardoor ook een deel van onvoorwaardelijke liefde naar elkaar. Behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden is een oud gezegde maar wel heel erg waar. Het mooie is als iedereen hier zijn best voor zou doen om het werkelijk te begrijpen en eigen te maken ......we een wonderlijke magische en harmonieuze wereld zullen ervaren met zijn allen all over the globe. Werkelijk wonderlijk waar!! Ieder mens is bijzonder op zijn eigen manier. Iedereen... niemand uitgezonderd. Ook al zit je nu in de bak, leef je op straat, heb je veel van je leven gemaakt maar alleen voor jezelf tot nu toe, of doe je het gewoon zoals het prettig is.....we horen allemaal bij elkaar en zijn ook deels verantwoordelijk voor elkaar. 

Een hele leuke cursus kun je volgen bij.  

https://theartofshadow.nl

Daar kun je je eigenpersoontje met plussen en minnen helder leren zien en op een leuke manier oefenen met anderen hoe je vrijer, bewuster  en dus prettiger en liefdevoller met jezelf en anderen kunt omgaan.