Magic Help For Life.

Gratis hulp bij inzicht op het leven en meer .

Loslaten en Overgave 

Loslaten en overgave zijn veel al de moeilijkste dingen in het leven. Soms lijkt een probleem zo groot dat we er vooral door onze gedachten in blijven hangen en zelfs flink in vast komen te zitten. Vaak maken we het probleem groter door op één stapelende gedachten die het probleem negatief beïnvloeden en het dus groter maken.

Hoe kan je nou eigenlijk ieder probleem wat zich in je leven voordoet loslaten?Ten eerste is het belangrijk dat je eerlijk het probleem van alle kanten bekijkt. Er zijn legio ontelbare problemen waar we in terecht kunnen komen. Als volgt kun je te werk gaan:

1. Ga niet bij de pakken neerzitten. Soms lopen we helemaal vast. Maak je dan los van je routine en de vaste patronen. Hiermee maak je ruimte vrij voor het nieuwe en andere om zich te ontwikkelen.Blijf bezig, blijf actief, in beweging,  met regelmatig rust en plezier maken , leuke dingen doen als je dat lukt. Zo niet doe dan wat je vroeger leuk vond of wat je leuk lijkt. Maar blijf wel bezig.Lopen helpt altijd om je gedachten te ordenen en levert ook vaak ideetjes of oplossingen op.

2. Zorg dat je begrijpt hoe je gedachten werken ( zie site gedachten, basis behoeften, intuïtie, ego en hart kwaliteiten).Deze kennis is onmisbaar .Alleen dan kan je alles sturen zodat je van je probleem op een goede manier afkomt of het kan accepteren.

3.Ga je probleem tussen door van alle kanten bekijken. Kijk zo ruim mogelijk naar het probleem. Sta zo open voor alle mogelijke zienswijzen en praat met mensen die betrouwbaar zijn en kennis hebben erover. Op deze manier kan je een plan van aanpak maken om van je probleem af te komen.

4.Veel problemen ontstaan door foutieve aannames. Met zijn allen hebben we veel dingen leren zien en geloven zoals ze niet echt zijn.Dus kijk goed naar hoe je iets ziet en wat je gelooft. Vraag je af of het je een prettig gevoel geeft. Zo niet ...grote kans dat het een foute aanname is!!! Maak andere gedachten ..,draai ze om , handel dus ook op basis van je nieuwe gedachten en met inzet , vertrouwen, luisteren naar je intuïtie ,focus, en volharding verandert je gevoel en je geloof.

5. Onoplosbaar is iets wat je gewoon niet moet toestaan in je geloof systeem. Alles kan op een vredigere en vreugdevolle manier ervaren worden.Hoe erg dingen soms lijken of zijn.Wanneer we moeite doen om onze gedachten, zienswijze, handelswijze en geloof systemen op een zo ruim en eerlijk mogelijke manier te hanteren zijn er wonderen mogelijk waarvan je het bestaan niet voor mogelijk had gehouden. En dit is geen grap!

6.Samenvattend: Gedachten helder en sturen, handelswijze aanpassen, acceptatie , laten zijn, inzet, vertrouwen, intuïtie gebruiken, focus, loslaten en overgave. 

Overgave ...is een zaligheid! Hoe leer je overgave..,overgeven? Is er een zorg, een pijn in welke vorm dan ook sta er goed bij stil. Analyseer je zorg, je pijn....relativeer...,laat het er mogen zijn. Ook al weet je niet goed hoe je er mee om kunt gaan. Vertrouw erop dat het antwoord dat je zoekt naar je toe komt.

Accepteer het , neem een ontspannen houding aan zittend, lopend of liggend in de Leonardi Da Vinci houding met armen en benen ontspannen gespreid van je lichaam af.....adem goed richt je aandacht naar een punt onder je navel en luister naar de stilte of de omgevingsgeluiden en laat je gedachten komen en gaan zonder er verder wat mee te doen ....daarmee ontneem je ze een gevoelswaarde.Wissel je aandacht af van je adem naar de stilte of omgevingsgeluiden.......je denken komt tot rust en wordt stiller en stiller met oefening. Dat is loslaten...dat is overgeven, overgave.......aan de stilte, de rust , vrede en vreugde die dan door je heen stroomt. Je kan natuurlijk ook simpel wanneer je in je denken vast komt te zitten iets gaan doen wat je graag doet. Dan kun je ook loskomen en overgeven door je met aandacht en concentratie te richten op je bezigheid.

Vertrouw erop dat je vanzelf je antwoord krijgt. Die je zo maar ingegeven kan krijgen als je er simpel in jezelf naar vraagt. Doe je best ..iedereen kan het ontdekken en eigen maken. Gewoon zoeken , puzzelen net zo lang tot je het ervaart. Praat erover op je gevoel met de juiste mensen...zij helpen je op je weg. 

Zelfs bij ernstige lichamelijke pijnen zijn mensen in staat om zich over te geven, op te gaan in hun hobby, passie zodat ze toch rust en plezier ervaren.


 

.