Magic Help For Life.

Gratis hulp bij inzicht op het leven en meer .

                                    Mens zijn

We staan zo weinig stil bij wat mens zijn nou eigenlijk echt inhoud.Dagelijks zijn we allemaal bezig met onze dingen en in het meest gunstige geval denken we ook nog na over de ander en de aarde etc. 

Gelukkig zijn er nog aardig wat mensen die wel bezig zijn met het welzijn van anderen en de aarde. Als je je ware zelf hebt ontdekt vind je een geluk dat niemand kan wegnemen! Je werkelijke eigen waarde en eigenheid die uniek is. Als mens hebben we recht op onze basisbehoeften (zie op de site wat die inhouden)...onze rechten als mens.

We beschikken als mens allemaal over mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten of we nu man f vrouw zijn dat maakt niet uit. Hoe we daarmee omgaan is bij ieder mens anders. De kunst is om dat in vrijheid te kunnen doen. 

Natuurlijk zijn we als mens geen heilige boontjes en weten we allemaal dat we ook géén enkel mens uitgezonderd onze minpunten of ook wel schaduwkant hebben. 

Met de bedoeling om onszelf te kunnen beschermen als we onszelf te kort doen of door anderen niet  behandeld worden naar onze behoefte. Voorop blijft dat we gewoon onszelf moeten kunnen zijn hoe dan ook. De evergreen van Ramses Shaffy - Laat me  blijft daarom een onvergetelijk lied.

Vanuit bewustwording van je talenten en interesses waar je jezelf in verdiept met aandacht en focus,  zonder je ego in de weg te laten zitten d.m.v. o.a. zorgen maken, boosheid, luiheid en andere negativiteit. Geef jezelf over aan je interesses, talenten .... met aandacht en focus ( in het huidige moment ...het nu) ontdek je de eenvoud, onschuld, werkelijke innerlijke rijkdom.......de dingen die werkelijk nodig zijn voor geluk. Kan je veel dingen die je als belangrijk bestempeld had van je lijstje strepen.

Ook je hartskwaliteiten dienen afgestoft  te worden zoals je zegeningen tellen, dankbaarheid, medeleven, delen, geven, ontvangen, nederigheid, vergeven, vertrouwen en geloven in mogelijkheden ...zelfs wonderen!!! 

Als we onszelf zien als blij vervuld en met innerlijke rust dan zijn we zoals we horen te zijn. Zo niet dan zijn we zelf verantwoordelijk om een grote schoonmaak te houden.Dan wordt het tijd dat je jezelf bevrijd van negatieve emoties, gedachten en gewoonten, soms ook ongezonde voeding ( kan invloed hebben op je gevoel en gedrag )en mensen die geen positieve bijdrage leveren in je leven. Je kunt jezelf van alles bevrijden als je er mee aan de slag gaat. 


We denken vaak dat we als mens allemaal van elkaar afgescheiden zijn! Maar is dat echt zo?Natuurlijk zijn we allemaal uniek en anders, maar ook weer heel erg hetzelfde omdat ieder mens op deze aardbol dezelfde gevoelens kent toch. Denk maar eens aan een sfeer die in een huis kan hangen. Die voel je toch ook. Dus ben je verbonden met de bewoners van dat huis. Al lijkt dat niet zo hihi!

Als mens zijn we allemaal met elkaar verbonden net als bijvoorbeeld een boom. Ieder blad heeft ook zijn eigenheid, waarmee het alle andere bladeren aan de boom beïnvloed in positieve of negatieve zin.Zo functioneert ook de mensheid en alles wat groeit en bloeit! 

In de wetenschap weet men dat het dna van planten ,bomen en mensen niet zo veel verschilt, telepathie (quantumverstrengeling in de quantumfysica) .....waaruit we kunnen opmaken dat we allemaal verbonden en dus verantwoordelijk zijn voor elkaar en alles wat groeit en bloeit. Het is jammer dat we er nog wel heel weinig mee doen.

Door de mogelijkheid van het elkaar in een seconde kunnen updaten via het worldwideweb vertrouw ik erop dat we nu razend snel ons gedrag gaan bijstellen. Simpel omdat we zullen snappen dat we wel erg destructief bezig zijn hier en daar met elkaar en de natuur....onze moeder aarde, 

Gelukkig zijn er ook veel mensen die wel de noodzaak zien om onszelf een beetje bij te schaven en dat ook al doen.  

Ontmoetingen kunnen zo waardevol zijn als we zien dat we elkaars wegwijzers en leraren zijn. Ze geven ons nieuwe inzichten. Vriendelijkheid en elkaar als gelijke zien geeft alles wat we écht graag willen in contact met elkaar.

Ook de tot nu toe als goed en normaal functionerende systemen zullen langzamerhand hun werkwijze veranderen, omdat ze het inzicht krijgen dat er maar een echt belang is en dat is het algemeen belang. Mensen nemen veel initiatieven om anders .., bewuster, menselijker, gezonder, spaarzamer etc. met  alles om te gaan en starten op die basis ook bedrijven die heel anders werken dan we gewend zijn.

Alleen het eigen belang voorop is niet van deze tijd. Dat kan echt niet meer.