Magic Help For Life.

Gratis hulp bij inzicht op het leven en meer .

                                 Relaties / Contacten


Wat  kunnen we toch genieten van elkaar en wat doen we elkaar allemaal aan en hebben we het soms moeilijk met elkaar?? Wereld wijd en in onze eigen kleine wereldjes gaat het er soms nasty aan toe.Tja dat maakt het omgaan met elkaar een oneindig afwisselende ontdekkingsreis.

Ook zijn er mensen die denken dat ze niemand nodig hebben!! Maar is dat zo? Hebben we elkaar hoe dan ook niet zo nu en dan nodig??? Niemand kan alles en niemand weet alles ...., dus vullen we elkaar aan toch? Natuurlijk kan je om jezelf lachen maar samen dat maakt het extra fijn en verrassend anders. Door contacten verrijken we elkaar en ontdekken we wie we zijn . Verbonden met elkaar ontdekken we het eenheidsbewustzijn en de verbondenheid met alles wat er is!! We blijven van elkaar leren, genieten en gruwen en alles wat er tussen zit!! 


Neemt niet weg dat we maar met iedereen bevriend moeten zijn. Wanneer relaties niet voedend zijn, dus wanneer er te weinig plezier wordt ervaren in het contact , er geen voldoende rekening wordt gehouden met elkaar  dan kun je elkaar beter niet te vaak of helemaal niet meer zien!! 


Belangrijk om te weten is dat er twee soorten relaties bestaan!

1.Relaties gebaseerd op gemis waardoor men verwacht dat het gemis door de ander wordt    aangevuld.

2.Relaties gebaseerd op eigenheid en onvoorwaardelijk liefdevol  respect, acceptatie ,     t     tolerantie, stimulans, geven en nemen, met als doel in openheid en eerlijkheid te leren       en te groeien.

We leven ook in een tijd waarin we steeds meer soorten relatievormen zien. Mannen die met mannen leven. Vrouwen die met elkaar leven , ook driehoeksverhoudingen en veel meer singels die meerdere onafhankelijke liefdevolle relaties hebben. En dit zijn maar een paar nieuwe vormen. Dus de hoeksteen van de samenleving is niet meer het huwelijk en of gezin. Als er liefde is is alles oké.

 

Mijn motto haal het beste uit elkaar...wees open en zuiver ,deel en hou rekening met elkaar!! In relaties is het wel heel belangrijk dat je niet gelijk opgeeft als er moeilijkheden zijn. In deze tijd komt het veel voor dat wanneer het niet meer leuk is men er de brui aan geeft. En dat is enorm jammer. Gemiste kans voor groei en extra liefde in jezelf en voor elkaar. Ga er samen eerst eens goed naar het probleem kijken en luister echt naar elkaars zienswijze. Haal er desnoods een objectieve deskundige bij. In veel gevallen kom je er dan samen weer innerlijk rijker en dus liefdevoller uit voor jezelf en voor elkaar.

Aan de andere kant verwacht niets van een ander en eis niets van een ander...., geef het in eerste instantie aan jezelf!! Spreek wel je wensen uit zonder iets te verwachten!! Dan ben je altijd blij en des te leuker als anderen wel zo met je omgaan als je graag wil!! 

Niemand is tenslotte perfect en er blijven altijd wel dingetjes!!Anders wordt het allemaal zo saai en hebben we niets meer om te lachen, van mening te verschillen, te vergeven en goed te maken, van elkaar te leren  etc.

Boeken: Broederschap als hoeksteen van de nieuwe tijd - Hilde Bervoets 

             De drie grote liefdes in je  leven - Kate Rose