Blij Leven Moves en Tools.

Gratis hulp bij inzicht op het leven en meer .

                                                    Schoonheid 

Alles is schoonheid. Net als dat alles liefde is! Alles mag er zijn en is oké!Tja er valt heel veel te zeggen over schoonheid. Om te beginnen wordt onze kijk op schoonheid heel erg gevormd door ons bewustzijn, de tijdsgeest, de cultuur en opvoeding die we gehad hebben. En ja zelfs door het wegvallen van afstand door onze vervoersmiddelen in deze eeuw. 

Als je door de eeuwen heenkijkt naar bijvoorbeeld mode en kunst is alles enorm veranderd. Waar we in de jaren 50 als vrouw allemaal bijna dezelfde rok lengte droegen kan nu iedere lengte ......wel is waar afhankelijk van je leeftijd. Om boven de 50 minirokken te dragen is niet echt mooi meer. Maar voorop gesteld dat er zeker vrouwen zijn die daar anders over denken. Dus ......over smaak valt eigenlijk ook niet te twisten. Want wie zijn wij om te zeggen dat iets niet mooi is als diegene het geweldig vindt!!?? 

Ondanks de  modewereld die ons bepaalde kleding wil laten dragen zoeken steeds meer mensen hun eigenheid in hun manier van kleden. Ze willen meer en meer uitdrukking geven aan wie ze zelf zijn door hun kleding , kleur, materiaal en vorm  keuzes. Gelukkig ...eindelijk!! Je kan het net zo gek, anders, extreem maken als je wilt zonder dat mensen erg vreemd gaan reageren! Leuk is ook hoe veel liefde we kunnen voelen voor mensen en spullen die gemiddeld  door veel mensen als lelijk of not done worden beschouwd.

Natuurlijk hebben we met zijn allen ook te maken met bepaalde codes. Waar kan iets wel en waar niet?? Soms is het heel belangrijk om daar rekening mee te houden bijvoorbeeld bij solliciteren naar een baan die je graag wilt of mensen waarop je toch indruk wilt maken om wat voor reden dan ook. 

In het westen is het door de welvaart ook mogelijk voor weinig geld hele leuke kleding en zelfs meubels en accessoires te kunnen aanschaffen.Wie creatief is kan bijvoorbeeld meubels pimpen om passend te maken in allerlei stylen. Er zijn zoveel stylen als er mensen zijn haha!! Zeker als we in onze woonruimte willen uitdrukken wie we zijn. Ook kiezen mensen voor zo min mogelijk spullen vanwege hun drukke werkschema. Alles wat hen bezighoud staat op laptop's en smartphone's etc. Ook op het gebied van kunst is er veel meer mogelijk en zijn vele creatieve uitingsvormen tot kunst verheven. Naast onze gotiek,renaissance, barok, oude meesters, de impressionisten, surrealisten, cubisten, cobra en god weet hoe het allemaal heet is er een legio aan creatieve uitingsvormen bij gekomen! Ook in de muziek kunnen we naar de klavecimbel, harpisten, fluitisten, klassiek, opera, jazz, rock, pop , smartlappen, house en alle andere soorten muziek luisteren.

 

Moeder natuur is vaak een bron van inspiratie voor allerlei kunstenaars of dat nu textielontwerpers zijn ,schilders,beeldhouwers, schrijvers,muzikanten allen worden door haar geleid naar prachtige nieuwe creaties.Nog niet zo heel lang begint men bewust te worden dat wat wij als  lelijk betitelden ook schoonheid is en onlosmakelijk verbonden is met alles wat we in eerst instantie wel als schoonheid konden zien. 

Bijvoorbeeld de fotografie die nu ook steeds meer het alledaags vast legt, de oudere mens, de mens die fysiek duidelijk iets mankeert , verdorde planten, tuinafval,etc. Maar misschien is de allermooiste wending nu wel dat we ook onze mindere kant van het menszijn gaan accepteren. 

Wereldwijd worden er steeds meer tv-programma's gemaakt die gaan over onze zielen roerselen. De tijd dat er niet over gesproken mocht worden lijkt te verdwijnen. Nu is het mogelijk om ronduit uit te komen voor je ongenoegen in welke vorm en met welk probleem dan ook! Dus we hoeven het niet meer alleen achter gesloten deuren, onder de lampenkap of in bed te doen. We mogen er gelukkig steeds meer voor uitkomen. He he.....werd wel eens tijd! 

Helaas laat de politiek nog steeds verstek gaan door niet al zijn regelgeving en structuren aan te passen aan het steeds meer groeiende bewustzijn van wat mens zijn nou eigenlijk inhoud! Als wij willen blijven genieten van de prachtige aarde zullen we daar ook beter voor moeten zorgen net als dat we beter voor onszelf moeten zorgen als we gezond en gelukkig oud willen worden.Bovendien zullen we moeten  beseffen dat we allemaal verantwoordelijk zijn voor alles!!