Magic Help For Life.

Gratis hulp bij inzicht op het leven en meer .

                                   Tijd en tijdsgeest

 


Het is allemaal wel even anders dan laat is zeggen 66 jaar geleden. We hebben een enorme groei doorgemaakt op alle gebieden.  Er is zo veel neergezet door de mensheid in deze 66 jaar!! Gaaf enerzijds omdat er zo veel mogelijk is op veel gebieden. Geweldig dat we in een seconde elkaar via internet op de hoogte kunnen brengen wereldwijd!!We zitten door de technologie en de wetenschap in een stroomversnelling. Alles zal in een heel snel tempo veranderen. Dat is ook nodig omdat de oude systemen niet meer bij ons passen.

Nu ondervinden we ook nadelige gevolgen van deze ontwikkelingen die niemand ontgaat waarschijnlijk. We hebben onze aarde zeker tekort gedaan voor eigen gewin. Wetenschappers verschillen hier over van mening. Maar wel eens zijn ze het over het feit dat we beter kunnen zorgen voor onze aarde!!

We zullen onze natuurlijke zijn niet uit het oog moeten verliezen! Wij als mens hebben een bioritme...de een anders dan de ander...en daar houden we al heel lang geen rekening meer mee. Nu worden er ook steeds meer onmenselijke eisen gesteld door onze maatschappij die je bijvoorbeeld ziet in Nederland waar veel gezinnen 2 banen nodig hebben om in hun dagelijks onderhoud te kunnen voorzien. Brengt veel problemen op het gebied van gezondheid met zich mee. Zowel mentaal als fysiek. Veel mensen kunnen alle veranderingen niet aan!! Het gaat snel en het is veel !! Bovendien is er weinig gedegen scholing om mensen in deze tijd goed mee te kunnen laten functioneren op alle noodzakelijke vlakken!! Gelukkig zijn er ook die zelf de touwtjes in handen nemen en bewust zijn van veel zaken  en daar gewoon hun voordeel meedoen.

Voor de mensen die nog niet het zicht hebben op alle zaken kun je simpele dingen in de gaten houden.

Om jezelf niet gek te laten maken en overzicht te houden voor het welzijn van jezelf en je gezin zijn er een aantal zaken waar je op kan letten om het fijn en gezond te houden!!

Vereenvoudig je leven.

Wil niet te veel!

Realiseer je dat je bij eenvoudig leven gelukkig kunt zijn! Versimpel, ruim op en stel prioriteiten op basis van de talenten/werk waar je echt blij van wordt. 

Focus op de basisbehoeften van de mens!Genieten kan ook met weinig middelen! wees creatief en ontdek wat er allemaal met weinig geld kan! 

Ga er van uit dat iedereen er mag zijn en dat alles oke is en dat alles een bedoeling heeft. Deze stellingen schelen je een heleboel kopzorgen.

Zoek je rust via je adem bijvoorbeeld door te lopen in de natuur in de stilte. Dan krijg je weer overzicht en inzicht. Wanneer je het gevoel hebt dat je het even niet meer weet of even niet meer ziet zitten.......ga dan met je aandacht naar je adem en naar je hart of onder je navel, luister afwisselend en tegelijkertijd naar de omgevingsgeluiden of de stilte.........dan herstelt je innerlijke rust zich vanzelf.......vertrouw daar maar op. Soms moet je even geduldig die oefening doen.

Onthaast je leven ,doe rustig en geduldig je dingen en laat de dingen los die niets positiefs bijdragen aan je welzijn ( tenzij je er iets van leert)! Gebruik je creativiteit in alle vormen, speel er mee als een kind...dat is Magisch!

De uitdaging van deze tijd is om te leven zoals we als mens bedoeld zijn ...., warmhartig voor onszelf, elkaar en alles wat groeit en bloeit. Bewust van al onze mogelijkheden, zelfkennis waardoor er mensen kennis zal zijn. Medeleven is de sleutel naar een vredige wereld waarin we anders niet meer accepteren met  elkaar!

Warmhartig leven daarbij worden we regelmatig op de proef gesteld. Zelfkennis maakt ons ervan bewust dat we all over the globe eigenlijk precies hetzelfde zijn in ons gevoelsleven.

Bij onprettig gedrag wees dan bewust dat er iets niet goed gaat in het leven van degene. Ook al is het een gedrag wat het ergste in je naar boven haalt..., dan is medeleven de sleutel om je eigen innerlijke rust te bewaren en bovendien heeft jouw kalmte een helend effect op de ander. Als we dat allemaal gaan oefenen en doen .......whow dan is er zo wereldvrede en veranderen alle systemen!