Magic Help For Life.

Gratis hulp bij inzicht op het leven en meer .

                                      Vergeven


Wat brengt het ons als we kwaad ( verdrietig) op de ander blijven???Geen moer plat gezegd! Kijk maar om je heen hoe het met de wereld is gesteld. Vergeven is vaak moeilijk omdat we dan in ons eergevoel zijn aangetast of er is ons iets afgenomen, of hebben emotionele pijn op een andere manier die zo heftig kan zijn. Zeker wanneer er traumatische ervaring(en) aan ten grondslag ligt. Probeer er altijd uit te komen met elkaar. Soms moeten we groepen mensen vergeven die in onze ogen iets verschrikkelijks hebben gedaan. Met vergeving is altijd iedereen beter af. Lukt je dat niet alleen..., laat iemand je er dan bij helpen om verbittering , haat en wrok te voorkomen. Doen we er niets aan dan komen we vaak meerdere malen in vergelijkbare situaties terecht en gaat het steeds meer aan ons vreten. Dus voorkom dat door te vergeven. Zelf of met hulp.

Las laatst een uitspraak die ik wel erg mooi en zeker waar vind. Er werd geschreven dat juist in de haast onmogelijke taak je vijand lief te hebben als jezelf de weg ligt naar een betere wereld.  Dus een betere wereld begint bij onszelf. Ken jezelf en sluit vrede in jezelf met alles zo als het is en met iedereen. 

 En daar helpt het volgende als je je er voor open stelt.....

                                  HO' OPONOPONO 

Een gevangenis psychiater Dr.Hew Len leerde deze methode van een sjamaan Morrnah de Kahuna ( healer) ui Hawaii om zonder de gevangenen te zien het gevoel en daardoor het gedrag van gevangenen te veranderen. Een waar gebeurd verhaal. Dr. Hew Len wist met Ho'oponopono de zwaar beschadigde gevangenen te helen zo zelfs dat  zijn afdeling snel weer leeg was. 

Ho'oponopono werkt bij oordelen over jezelf of een ander. Dit is de werkwijze:

- Vouw je handen zoals bij bidden gedaan wordt met je ogen dicht

- Benoem het gedrag van jezelf of de ander.- Zeg dan sorry het spijt me , vergeef me, Ik     hou van je en bedankt ( voor de les)!

Wil je meer weten over Ho 'oponopono hoe het precies werkt en je kan bevrijden van belemmeringen en blokkades, meer gezondheid kan geven, meer innerlijke vrede, je je kan openstellen voor de oneindige mogelijkheden die leiden naar overvloed en geluk kun je meer lezen in de volgende boeken:

Samen met Joe vitale schreef Dr. Hew Len het boekje Zero Limits en Het mysterie achter Zero Limits. 

Hieronder vindt je een heerlijke geleide meditatie.