Magic Help For Life.

Gratis hulp bij inzicht op het leven en meer .

Creativiteit 

Creativiteit gebruiken is onmisbaar in een gelukkig leven. We gebruiken onze creativiteit op allerlei mogelijke manieren o.a.: Slimme oplossingen bedenken voor allerhande problemen,

Mogelijkheden zien in lastige situaties die plezier geven,

Bij gebrek aan geld zijn er altijd leuke activiteiten te bedenken die weinig of niets kosten. Er worden op veel plekken in ons land allerlei leuke dingen georganiseerd die weinig of niets kosten. 

Je laten inspireren door kringlopen en hun spullen. Daar kun je van alles mee doen. Van oude dingen nieuwe dingen maken. Meubels veranderen, met stof creatief zijn , tijdschriften gebruiken voor collages, van oude sieraden nieuwe maken, servies voor keramiek etc.

De natuur in gaan kost niets en daar kun je volop op allerlei manieren genieten. Er op uit en kijken waar het je brengt ( met een rugzak bv.) Lopen, fietsen, zwemmen, spelletjes doen etc. Alleen of met elkaar.

Creatief met koken, probeer nieuwe recepten met de middelen die je hebt. Met anderen koken en doen met wat je gezamenlijk hebt. Kan je gewoon een feestje van maken.


Soepel omgaan met al onze vaardigheden ( Lukt iets niet, of is iets niet leuk..., bedenk wat anders.) 

Lekker meegalmen met allerlei liedjes op you tube is ook super leuk als je van muziek en zingen houdt. Probeer ook eens lekker te rommelen met klanken maken met klinkers en medeklinkers en laat je verassen door je eigen geluid. Kun je ook combineren met trommels of andere instrumenten natuurlijk.

Ruim denken en kijken, 

Last but not least onze kunstzinnige expressie met al zijn mogelijkheden wat vaak een ondergeschoven kindje is. Bovendien heeft iedere vorm van kunstzinnige expressie een oplossend, inspirerend en helend effect op ons als mens 

Ieder mens heeft creativiteit in zich zoals: tekenen, schilderen, schrijven, collages maken, muziek maken en luisteren, zingen, dansen, knutselen in alle vormen, met techniek dingen maken, toneelspelen , allerlei spelletjes met elkaar doen. Gebruik die creatieve impulsen als je dat al niet deed. Magisch werkt dat op je gevoelsleven...….het geeft zoveel  levensvreugde...Big Magic. Creatief zijn kan je met simpele en goedkope middelen. Daar heb je niet veel geld voor nodig....alleen je creativiteit en inzet haha!! Kijk, luister, zoek en ervaar!

Boek:

Big Magic - Elisabeth Gilbert