Magic Help For Life.

Gratis hulp bij inzicht op het leven en meer .

Rekening houden met

Hoe leuk is het om rekening te houden met de mensen om je heen? Om te beginnen met je directe omgeving. Je gezin, partner, kinderen, familieleden, vrienden en of vriendinnen, je collega's en je buren. In de hectiek van deze tijd schieten we hier nog wel eens te kort. 

We komen  nog wel eens tijd te kort of we vergeten het door alle drukte. Als we wel rekening met elkaar houden geeft het ons ook een extra boost, omdat het leuk en gezellig kan zijn. Het geeft ons ook een beter balans in alle dingen en is bovenal sociaal. Hou ook rekening met mensen die niet hun dag hebben, die het gewoon een lange tijd tegen zit in het leven of mensen met ernstige ziekten. Bak eens een taart, geef lekker die massage, geef je gezelligheid, aandacht en warmte aan iemand die chronisch ziek is, geef die kaartavond voor de buren en die barbecue Doe eens de tv uit en haal de spelletjes uit de kast. Lekker picknicken en een bal mee.Legio mogelijkheden, wees creatief en verras elkaar.

Rekening houden met mensen op je weg die niet direct deel uit maken van je sociale net werk maakt een blije wereld. Iemand een helpende hand bieden die bijvoorbeeld een boodschappen tas laat vallen. Opstaan in de tram om je zitplaats aan te bieden aan iemand slecht ter been een maaltijd die je over hebt geven aan iemand die niet goed voor zichzelf kan koken e n bij je in de buurt woont. Vrijwilligers werk doen in een bejaarden tehuis omdat je toch nog wat vrije uurtjes hebt. Breng je overbodige spulletjes en kleding naar een kringloop of het Leger des Heil. Een gift geven aan een goed doel. Veel manieren om rekening te houden met elkaar dus. Maak elkaar blij en geniet!