Magic Help For Life.

Gratis hulp bij inzicht op het leven en meer .

                                                         Ego


Ons ego is een hoop gebakken lucht , wat ons misleid en niets positiefs oplevert!!Als we geen rust, innerlijke vrede en harmonie voelen zitten we in een egotoestand. We kunnen dan van alles voelen bijvoorbeeld: ontevredenheid, jaloezie, stress, arrogantie, zelfverheerlijking,superioriteit, hoogmoed, hebzucht, boosheid, zorgen, verlegenheid,onzekerheid, angst, drama, competitie, haat etc.

Als je vanuit je ego handelt dan vermeerdert ego en afgescheidenheid zich, en ziet ieder alleen zijn eigen belang, los van het belang van de ander en voorbij aan het algemeen belang. Het ego spreekt in de eerste persoon...ik vindt dat jij..., ik heb toch gezegd dat, ik moet nodig...enzovoort.

Met enige oefening kunnen we de gedachten herkennen die ons ondermijnen. De egodenkbeelden. Door herkenning kunnen we de gedachten veranderen zodat we er anders over kunnen gaan denken en daardoor handelen we ook anders. Trekken ook andere ervaringen naar ons toe. 

Loskomen van ons ego: oordelen loslaten  bemoeien vermijden, vermijd het pleasen van iedereen, zorgen vermijden, boosheid vermijden,vergeven, weerstand vermijden, onthechten van resultaten, onthechten van materie. Als we los zijn van ons ego ....heeft het geen invloed meer ook al is het aanwezig. Zo nu en dan schieten we allemaal in onze egogedachten........, Simpel ....Hou het kort!! 

Hieronder volgt een mooie uitleg door één van de zeer geliefde meesters van onze tijd Eckhart Tolle. Als je meer van hem wilt horen kijk dan op you tube voor vele andere video's van hem.
Laat het egodenken gewoon voor wat het is....een zo nu en dan oppopende gedachte!! Als je het laat voor wat het is krijgt het geen gevoelswaarde en raakt het je op geen enkele manier. Het is wel even oefenen om het te herkennen. Het ego spreekt in de eerste persoon. Ik heb,ik ben ik wil etc.Zodra je het in kaart hebt laat je de egogedachten er gewoon zijn. Je geeft alleen aandacht aan gedachten die een positieve bijdrage leveren! 

Bewust zijn is durven zien wat je ziet, denken wat je denkt, voelen wat je voelt ,doen wat je doet. In de mate dat je dat kunt doen ben je vrij en laat je vrij en ben je bewust!! Doorzie het ego en hou ervan,accepteer het dan raakt het je niet.

Wanneer we terechtkomen in de vicieuze cirkel van het egodenken helpt het enorm om stil te worden door met aandacht naar je adem iets onder je navel te gaan en te luisteren  ...van binnen en naar de omgevingsgeluiden of de stilte.......zo verbind je je met je innerlijke rust, je zelf, je hart, je ziel , je middelpunt en dan krijg je weer het juiste zicht op de vicieuze cirkel van de ondermijnende gedachten. Daardoor leer je ze te laten voor wat ze zijn gedachten en niet meer dan dat. Je gaat weer aan het roer staan en bepaalt zelf welke gedachten je wilt toelaten in je gevoelsleven. Gedachten geven pas een gevoel als je je er mee identificeert.

Geluk is het wat het einde is van de invloed van het ego! Het zal er wel altijd blijven net als onze schaduwkant aanwezig maar hanteerbaar met bewustzijn! Een jengelend kind op de achterbank in de auto is ook een leuke vergelijking........, die kan je ook het beste laten jengelen tot  hij of zij weer rustig wordt door er geen aandacht aan te geven.

Boeken:

Ego is de Vijand - Ryan Holiday 

Kleine ego's , grote zielen - Elly Voorend & Piet van Haaster 

Ego's en andere ongemakken - Roos Vonk

Een Nieuwe Aarde   - Eckhart Tolle

 

       

         

                      
De Weg naar Verandering - Dr. Wayne  W. Dyer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Verschuiving - Dr. Wayne W. Dyer